Keuken schilderen? Onze tips en adviezen!

Keuken schilderen tips

Ben je toe aan een frisse nieuwe uitstraling in je woning en wil je jouw keuken schilderen? Het schilderen van je keuken is een betaalbare en effectieve manier om een geheel nieuwe look te creëren, zonder dat je gelijk een compleet nieuwe keuken hoeft aan te schaffen. In deze blog delen we onze beste tips en adviezen!

5 Tips en adviezen

  • Voorbereiding is het halve werk: Voordat je begint met schilderen is een goede voorbereiding essentieel voor een mooi eindresultaat. Begin met de muren en het plafond. Dek de keuken en vloer goed af zodat er geen verf op ongewenste plekken terechtkomt. Wil je ook de keukenkastjes schilderen? Zorg er dan voor dat je de keukenkastjes grondig reinigt en ontvet, zodat de verf goed hecht. Verwijder ook eventuele oude verflagen en schuur de oppervlakken licht op voor een egale ondergrond. Het is belangrijk om alle hardware, zoals handgrepen, stopcontacten en scharnieren te verwijderen voordat je gaat schilderen.
  • Kies de juiste verf: Voor het schilderen is het belangrijk om de juiste verf te kiezen. Kies bij voorkeur voor een hoogwaardige lakverf die speciaal geschikt is voor keukens en goed bestand is tegen vet, vuil en vocht. Ook is het handig om te investeren in een goede primer, deze zorgt voor een betere hechting van de verf en een mooier eindresultaat. Vergeet ook niet goede rollers en kwasten aan te schaffen!
  • Ga voor een tijdloze kleur: Bij het kiezen van de kleur is het verstandig om te gaan voor een tijdloze kleur die past bij de rest van je interieur. Neutrale kleuren zoals wit, crème, beige of grijs zijn altijd een veilige keuze en zorgen voor een frisse en moderne uitstraling. Wil je wat meer pit in je keuken? Kies dan voor een opvallende kleur zoals blauw, groen of zelfs zwart voor een trendy en stijlvolle look.
  • Breng de verf gelijkmatig aan: Wanneer je gaat schilderen is het belangrijk om de verf gelijkmatig aan te brengen voor een mooi eindresultaat. Gebruik hiervoor een kwast of roller van goede kwaliteit, en breng de verf aan in dunne lagen. Laat elke laag goed drogen voordat je de volgende laag aanbrengt en schuur tussendoor licht op voor een glad resultaat.
  • Laat het drogen en uitharden: Nadat je hebt geschilderd is het belangrijk om de verf goed te laten drogen en uitharden voordat je de keuken weer gaat gebruiken. De droogtijd is afhankelijk van de verf en de temperatuur en luchtvochtigheid in de ruimte.

Keuken schilderen: Spuitwerk door Vakspuiters

Wil je het schilderen van je keuken liever uitbesteden aan professionals? Bij Vakspuiters zijn we gespecialiseerd in wanden laten spuiten of je plafond laten spuiten en kunnen we je helpen om je keuken een prachtige nieuwe uitstraling te geven. Met onze expertise en hoogwaardige materialen zorgen we voor een perfect resultaat waar je jarenlang van kunt genieten.

Keuken schilderen? Ga voor Vakspuiters! Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen. Met onze expertise en toewijding staan wij garant voor kwaliteit en vakmanschap!

Benieuwd naar de kosten ?

Vraag snel en helemaal gratis een prijsindicatie aan

Sharing is caring

Ook interessant om te lezen !