Wat is latex spuitwerk? Een complete uitleg

Wat is latex spuitwerk

Ben jij aan het (ver)bouwen of wil je jouw woning of bedrijfspand een nieuwe en frisse look geven? Dan ben je vast op zoek naar een snelle maar goede techniek om de wanden en plafonds te voorzien van nieuwe verf! Latex spuitwerk is de perfecte techniek hiervoor. Waarom? Daar zijn verschillende redenen voor en die leggen we graag uit. Maar allereerst, wat is latex spuitwerk? Een complete uitleg vind je in deze blog!

Latex spuitwerk is simpelweg het aanbrengen van verf op wanden en plafonds door middel van een spuitmachine. De spuitmachine is airless wat betekent dat de verf door middel van hoge druk (zonder lucht) wordt verneveld over het gewenste oppervlak, dit is een effectievere techniek dan verf aanbrengen met een traditionele roller of kwast. Het zorgt namelijk voor een gladder en egaler resultaat, strepen zijn helemaal verledentijd. Daarnaast is spuitwerk een hele snelle manier om wanden en plafonds te voorzien van verf en daardoor is het ook minder belastend voor je lichaam. Last but not least, het is betaalbaar. Win-win!

De latexverf kan in verschillende kleuren worden aangebracht en kan ook op vrijwel alle harde ondergronden gebruikt worden, denk bijvoorbeeld aan: stucwerk, gipsplaten, steen, behang, spachtelputz, granol en Ytong blokken. Donkere ondergronden kunnen ook gewoon behandeld worden met het spuitwerk. Voor de beste dekking en het mooiste eindresultaat wordt een wand of plafond meestal twee keer gespoten.

Goede voorbereiding is het halve werk

De meeste tijd zit ‘m in de voorbereiding. Om te voorkomen dat omliggende objecten in contact komen met het spuitwerk moet alles van tevoren goed afgeplakt worden met plastic. Wij raden aan om de ruimte die je wilt voorzien van spuitwerk leeg te halen. Anders heb je er na spuiten nog een klusje bij en wordt het hele verhaal iets minder betaalbaar. 😉

Gaat het om een nieuwe woning of bedrijfspand en staan er nog geen meubelen in? Dat is natuurlijk nóg beter, dan kost het iets minder tijd in de voorbereiding van het spuitwerk en kunnen wij sneller aan de slag.

Vieze of ongelijkmatige oppervlakte kunnen niet worden behandeld met latexverf, dit geeft een ongewenst resultaat. Vuile, verontreinigde wanden of plafonds moeten eerst worden geïsoleerd met isolatiemateriaal voor een mooie afwerking. Conclusie: goede voorbereiding is het halve werk!

De voordelen van latex spuitwerk

  • De verf is van goede kwaliteit;
  • Gegarandeerd een strak en egaal eindresultaat;
  • Sneller en goedkoper dan traditioneel rollen;
  • Een lange levensduur en dus duurzaam in onderhoud;
  • Minder zware lichamelijke belasting tijdens het uitvoeren van het spuitwerk;
  • Gladde oppervlakten blijven mooi glad;
  • Structuur blijft behouden bij oppervlakten met structuur.

Wij zijn o.a. gespecialiseerd in latex spuitwerk voor woningen en bedrijfspanden. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan via de button!

Benieuwd naar de kosten ?

Vraag snel en helemaal gratis een prijsindicatie aan

Sharing is caring

Ook interessant om te lezen !

Spuitwerk plafond: alle voordelen op een rij!

Spuitwerk plafond, een innovatieve techniek waarbij verf gelijkmatig wordt aangebracht met behulp van een spuitpistool. Deze methode zorgt voor een strakke en egale afwerking, zonder

Badkamer stucen

Je badkamer stucen: Een stap-voor-stap gids

Een badkamer stucen kan een ingrijpende verandering teweegbrengen in de uitstraling en functionaliteit van de ruimte. Het juiste stucwerk maakt je badkamer niet alleen moderner