5 voordelen van latexverf spuiten

voordelen van latexverf spuiten

Wil je de muren in de woonkamer een nieuw kleurtje geven? Of kan het plafond wel een lekkere opfrisbeurt gebruiken? Dan kun je het vakkundig laten spuiten door een schildersbedrijf. Bij latex spuiten wordt de muurverf airless – zonder toevoeging van lucht – onder hoge druk verneveld over het gewenste oppervlak. Bij Vakspuiters zijn we geen groot fan van het traditionele schilderwerk met een verfroller. Wij zijn gespecialiseerd in spuitwerk. Waarom? We zetten 5 voordelen van latexverf spuiten voor je op een rijtje en we lichten ze hieronder toe:

  • Gegarandeerd een strak eindresultaat;
  • Vakkundige en snelle oplevering;
  • Minder arbeidsintensief dan traditioneel schilderwerk;
  • Een duurzame keuze;
  • Aantrekkelijkere kosten.

 

Strak eindresultaat

Eén van de grootste voordelen van latexverf spuiten is het strakke eindresultaat. Doordat er gebruik wordt gemaakt van een professioneel verfspuitsysteem voorkom je pluisjes, strepen of zichtbare aanzet op de muren en plafonds. Kies je voor traditioneel schilderwerk met een verfroller en kwast? Dan is de kans op pluizen, strepen en zichtbare aanzet veel groter.

Snelle oplevering

De meeste tijd zit ‘m in het afplakken van de kozijnen, stopcontacten, de vloer, deuren en eventuele meubels in de ruimte. En uiteraard moeten de muren en plafonds ook afgeplakt worden, afhankelijk van waar je mee begint. Goede voorbereiding is het halve werk! Als dat eenmaal gedaan is kan het echte werk beginnen. Het spuitwerk zelf duurt niet heel lang en droogt snel en gelijkmatig. De latexverf wordt met het spuitapparaat aangebracht op de muren en/of plafonds. Na de eerste laag wordt er nog een laag aangebracht voor een optimale dekking. Klaar is Kees! 😉 Als de klus geklaard is, laat de schilder de ruimte weer netjes achter. Een vakkundige, nette en snelle oplevering, daar houden wij van bij Vakspuiters!

Minder arbeidsintensief

Spuitwerk is minder arbeidsintensief dan bijvoorbeeld sauzen met rollers. Traditioneel schilderwerk is zwaar werk, je belast je lichaam een geruime tijd met bepaalde houdingen. Dit in tegenstelling tot spuitwerk. Latexverf spuiten is veel sneller klaar waardoor het lichaam minder lang belast hoeft te worden. Wij denken ook graag aan onze schilders.

Duurzame keuze

Muren en plafonds laten spuiten met latexverf is een duurzame investering. Bij Vakspuiters werken we uitsluitend met goede kwaliteit verf. Daardoor gaat het spuitwerk ook langer mee waardoor het lekker duurzaam in onderhoud is.

De kosten

Doordat spuitwerk minder arbeidsintensief is en sneller opgeleverd kan worden zijn de kosten voor het uitbesteden van deze klus ook aantrekkelijker. Het uitbesteden van schilderwerk op de traditionele manier kan flink oplopen. Logisch, want het is veel meer werk en veel zwaarder werk. Kies efficiënt!

 

We kunnen genoeg voordelen van latexverf spuiten opnoemen. Ben je nu overtuigd van deze techniek? Wij zijn o.a. gespecialiseerd in latex spuitwerk voor woningen en bedrijfspanden. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan via de button!

Benieuwd naar de kosten ?

Vraag snel en helemaal gratis een prijsindicatie aan

Sharing is caring

Ook interessant om te lezen !