Wat is het verschil tussen muurverf en latexverf?

het verschil tussen muurverf en latexverf

Wil je jouw woning of bedrijfspand onder handen nemen en de muren en/of plafonds schilderen? Goede keuze! Een frisse schilderbeurt doet wonderen. Maar je ziet door de bomen het bos niet meer tussen alle verfsoorten en benamingen. Welke verfsoorten zijn er? En welke verf is beter? De termen muurverf en latexverf zijn vast al vaker voorbij gekomen. Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen muurverf en latexverf? Daar vertellen wij je meer over! 

De termen latex en muurverf worden vaak door elkaar gebruikt, dit komt omdat het in feite hetzelfde is. Er zit dus eigenlijk geen verschil tussen muurverf en latexverf. Latexverf is een verouderde benaming voor muurverf met latex als bindmiddel. Latex muurverf wordt veel voor binnenschilderwerk gebruikt. De verf is zeer geschikt voor grotere, ruwe oppervlakten. De verf droogt vrij snel en kan indien gewenst overgeschilderd worden. Naast de standaard latex muurverf, zijn er ook nog twee andere soorten latex verf: vinyllatex en acryllatex.

  • Vinyllatex is gemaakt voor grote temperatuurverschillen. Deze verfsoort is bij uitstek geschikt voor vochtige ruimtes, zoals de badkamer. Doordat deze latex minder kalk bevat dan de standaard variant, dekt de verf ook beter. Tot slot is vinyllatex beter afwasbaar dan gewone latex.
  • Acryllatex is vergelijkbaar met vinyllatex, maar heeft betere waterafstotende eigenschappen. Deze verf stoot vuil, water en vettigheid af en is eenvoudig te reinigen. Bijvoorbeeld ook geschikt voor de muren en plafonds in de badkamer en keuken.

Schilderwerk uitbesteden

Zelf muren en plafonds schilderen is een behoorlijke klus én echt vakwerk. Weet je niet waar je moet beginnen en wil je het schilderwerk liever uitbesteden aan vakkundige professionals? Wij pakken jouw schilderklus graag met beide handen aan! Dan hoef jij zelf niet in de weer met verfpotten, rollers, kwasten en afdekmateriaal. Wij spuiten de muren en plafonds met een verfspuit. De verf wordt onder druk verneveld over het gewenste oppervlak. Wij staan voor een strak eindresultaat en een snelle oplevering! Je kunt bij ons terecht voor vrijwel iedere schilderklus als het gaat om binnen schilderwerk. Benieuwd naar de kosten? De kosten zijn volledig afhankelijk van jouw wensen. Wil je de muren en/of de plafonds laten spuiten? Om hoeveel vierkante meters gaat het? En wat is de gewenste afwerking?  Laat een offerte op maat maken door ons voor een goede prijsindicatie. Vraag nu een offerte aan!

Bij Vakspuiters zijn we o.a. gespecialiseerd latex spuitwerk voor woningen en bedrijfspanden. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan via de button.

Benieuwd naar de kosten ?

Vraag snel en helemaal gratis een prijsindicatie aan

Sharing is caring

Ook interessant om te lezen !

Spuitwerk plafond: alle voordelen op een rij!

Spuitwerk plafond, een innovatieve techniek waarbij verf gelijkmatig wordt aangebracht met behulp van een spuitpistool. Deze methode zorgt voor een strakke en egale afwerking, zonder