Verschil renovlies en glasvlies? Lees het hier!

verschil renovlies en glasvlies

Ben je op zoek naar de perfecte wandafwerking? En sta je voor de keuze renovlies of glasvlies? Renovlies en glasvlies zijn twee populaire keuzes die je kunt overwegen. We leggen graag de verschillen uit, zodat je de juiste beslissing kunt nemen!

Renovlies en glasvlies

Renovlies is een wandbekledingsmateriaal dat steeds populairder wordt in Nederland. Het is gemaakt van vliesbehang met een fijne structuur. Dit maakt het uitermate geschikt om oneffenheden en kleine scheurtjes in de muur te verbergen. Renovlies wordt vaak gebruikt om een gladde en strakke afwerking te creëren voordat er verf of behang wordt aangebracht. Het biedt ook extra isolatie en geluidsdemping.

Glasvlies, zoals de naam al aangeeft, is gemaakt van glasvezels. Het is een stevig en duurzaam materiaal dat vaak wordt gebruikt voor wandafwerking. Glasvlies is zeer geschikt voor ruimtes met veel beweging, omdat het bestand is tegen stoten en krassen. Het heeft ook brandvertragende eigenschappen, wat een belangrijke overweging kan zijn voor sommige toepassingen.

De verschillen

  • Materiaal: Renovlies is gemaakt van vliesbehang, terwijl glasvlies gemaakt is van glasvezels. Dit bepaalt de textuur en duurzaamheid van elk materiaal.
  • Afwerking: Renovlies wordt meestal gebruikt voor een gladde en strakke afwerking, terwijl glasvlies sterker is en beter bestand is tegen beschadigingen.
  • Toepassing: Renovlies is ideaal voor ruimtes waar een naadloze afwerking gewenst is, terwijl glasvlies beter geschikt is voor drukbezochte gebieden.
  • Isolatie en geluidsdemping: Renovlies biedt enige isolatie en geluidsdemping, terwijl glasvlies betere geluidsdempende eigenschappen heeft.

Welke moet je kiezen?

Het antwoord op deze vraag hangt af van je specifieke behoeften en de ruimte waarin je het wilt gebruiken. Als je op zoek bent naar een strakke, naadloze afwerking voor je muren, is renovlies een uitstekende keuze. Als je daarentegen een wandafwerking nodig hebt die bestand is tegen veel slijtage, is glasvlies wellicht de betere optie.

Houd er rekening mee dat de installatie van renovlies en glasvlies professionele vaardigheden vereist, we raden aan om een ervaren vakman in te schakelen om het werk voor je te doen.

Laat het vakwerk over aan Vakspuiters

Of je nu kiest voor renovlies of glasvlies, bij Vakspuiters hebben we de expertise en ervaring in huis om jouw klus te klaren. Wij begrijpen als geen ander hoe belangrijk de afwerking van je muren is voor de uitstraling van je interieur. Ons team bestaat uit ervaren professionals met een passie voor vakmanschap. We hebben jarenlange ervaring in het aanbrengen van renovlies en glasvlies.

Door te kiezen voor Vakspuiters, kies je voor:

  • Professioneel Vakmanschap: Ons team van experts zorgt voor een nauwkeurige en hoogwaardige afwerking.
  • Maatwerk: We passen onze diensten aan op basis van jouw specifieke behoeften en visie.
  • Duurzaamheid: Of het nu renovlies of glasvlies is, we streven naar duurzame resultaten die lang meegaan.
  • Betrouwbaarheid: We zijn toegewijd aan het leveren van projecten op tijd en binnen het budget.

Voor professioneel stucwerk, renovlies, glasvlies én professioneel schilderwerk kun je terecht bij Vakspuiters.nl. Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan via de button.

Benieuwd naar de kosten ?

Vraag snel en helemaal gratis een prijsindicatie aan

Sharing is caring

Ook interessant om te lezen !