Hoeveel kost stucen? Wat zijn de m² prijzen voor stucwerk?

hoeveel kost stucen

Wil je de wanden of plafonds laten stucen in je nieuwe woning? Of zijn de wanden en plafonds in je huidige woning toe aan een opfrisbeurt? Vakspuiters is hét adres voor al je stucwerk, voor zowel woningen als bedrijfspanden. Maar hoeveel kost stucen nou eigenlijk totaal? En hoeveel kost stucen per vierkante meter? De kosten van stucwerk zijn afhankelijk van het aantal m² dat gestuct moet worden.

Om een goede prijsindicatie te krijgen kun je het beste aan ons doorgeven wat de staat van de wanden en/of plafonds is en wat het aantal m² meters is wat je wil laten stucen. Op basis daarvan kunnen wij een offerte op maat voor je maken met een goede prijsindicatie. Wij komen pas bij je langs om de ruimtes te beoordelen als je de offerte hebt goedgekeurd.

Wat is stucen?

Stucen is het vlak maken van wanden en plafonds. Als je de wanden of plafonds na het stucen nog wil schilderen of behangen wordt de stuclaag aangebracht als egaliserende onderlaag. Wil je na het stucen niets meer doen met de strakke wanden of plafonds? Dan dient het stucwerk als eindafwerking ter decoratie van de ruimte. Stucwerk kan op verschillende ondergronden worden toegepast en is geschikt voor iedere ruimte, zelfs een badkamer of keuken kan voorzien worden van strak stucwerk. Hierbij wordt dan een speciale coating gebruikt.

De voordelen van stucen op een rijtje

Wanden en plafonds laten stucen in jouw woning of bedrijfspand heeft veel voordelen. We zetten hieronder de voordelen voor je op een rijtje:

  • Zichtbare oneffenheden worden weggewerkt. Wanden en plafonds worden mooi glad en dat zorgt voor een moderne en luxe uitstraling.
  • Stucwerk heeft een lange levensduur. Eventuele beschadigingen zijn eenvoudig te herstellen. Kortom, strak stucwerk is een duurzame keuze!
  • Een investering die de waarde van je woning laat stijgen. Veel mensen zijn tegenwoordig op zoek naar een instapklare woning met strakke wanden en plafonds.
  • De perfecte basis voor behang of schilderwerk. Een egale onderlaag is het halve werk.
  • Dankzij de materialen werkt stucwerk brandvertragend. Dat geeft een veilig gevoel!
  • Doordat de wanden en plafonds glad zijn na het stucen trekt het weinig stof aan. Daarnaast kun je de gladde oppervlaktes eenvoudig schoonmaken met een droge doek.

Bij Vakspuiters zijn we o.a. gespecialiseerd in stucwerk voor woningen en bedrijfspanden. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan via de button.

 

Benieuwd naar de kosten ?

Vraag snel en helemaal gratis een prijsindicatie aan

Sharing is caring

Ook interessant om te lezen !